ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΑΠΡΙΛΗ, ΣΤΙΣ 11 π.μ. ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΑΠΡΙΛΗ, ΣΤΙΣ 11 π.μ. ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Οι εργαζόμενοι σε λογιστήρια, ελεγκτικές, συμβουλευτικές εταιρείες, συσπειρωμένοι στο σωματείο μας την ΕΛΘ, 6 Απρίλη δίνουμε τη δική μας απάντηση στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, την ακρίβεια, τους παγωμένους μισθούς. Συντονιζόμαστε με τους υπόλοιπους εργαζομένους σε όλους τους κλάδους, με όλους όσους συναντηθήκαμε στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο 26 Φλεβάρη, στις κινητοποιήσεις ενάντια στον ν. Χατζηδάκη, ενάντια στο σύνολο των αντεργατικών μέτρων.


– ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΣΕ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΜΕ
ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ
– ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ
ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ
– ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ 6 ΑΠΡΙΛΗ

Σε μια περίοδο που οι εξελίξεις δείχνουν δυσοίωνες, βιώνοντας μια κλιμάκωση της επίθεσης απέναντί μας με την ακραία άνοδο του κόστους ζωής, αλλά και την απειλή μιας πιο γενικευμένης πολεμικής σύρραξης που σιγοβράζει με επίκεντρο την Ουκρανία, δεν υπάρχει κανένας άλλος δρόμος παρά να γίνουμε πρωταγωνιστές των εξελίξεων, διεκδικώντας μια αξιοπρεπή ζωή που οι παραγωγικές δυνατότητες της εποχής μας, μπορούν να εξασφαλίσουν.

Είναι μονόδρομος να δείξουμε την αντίθεσή μας στην ακρίβεια και τις ανατιμήσεις που τσακίζουν κόκαλα, αποτελώντας έναν έμμεσο τρόπο μείωσης του εισοδήματός μας. Οι αυξήσεις σε φυσικό αέριο, πετρέλαιο, ηλεκτρικό ρεύμα, βενζίνη, βασικά είδη κατανάλωσης, μας αναγκάζουν να διαλέξουμε ποια ανάγκη μας θα αφήσουμε ακάλυπτη. Φτάνει πια με το άγχος αν και πώς θα βγει ο μήνας!

Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς ώστε να υπερβαίνουν το σύνολο των αυξήσεων των τιμών, υπογραφή συλλογικής σύμβασης που να κατοχυρώνει σύγχρονους όρους εργασίας, κατάργηση ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης. Διεκδικούμε μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς με ευθύνη της εργοδοσίας, πρόσληψη προσωπικού όπου χρειάζεται αντί για εντατικοποίηση, εφαρμογή τηλεργασίας με την επιλογή του εργαζόμενου για επιστροφή όποτε θελήσει και με πλήρη κάλυψη των εξόδων από τον εργοδότη. Παλεύουμε για 7ωρη ανθρώπινη εργασία, χωρίς καμία απλήρωτη υπερωρία, ενάντια στον ν.Χατζηδάκη!

Σε αυτές τις συνθήκες είναι επιτακτική ανάγκη η μαζική και οργανωμένη πάλη για την υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) στην βάση του σχεδίου της ΠΟΛ για όλους τους εργαζομένους σε λογιστήρια εταιρειών, λογιστικά γραφεία και ελεγκτικές/συμβουλευτικές και λογιστικές εταιρείες, είναι ο μόνος τρόπος να έχουμε σε κάθε χώρο δουλειάς ένα ελάχιστο πλαίσιο δικαιωμάτων, ώστε να μην είμαστε έρμαιο στις ορέξεις του κάθε εργοδότη. Το σχέδιο κλαδικής ΣΣΕ της ΠΟΛ αφορά και καλύπτει όλο τον κλάδο, αντικατοπτρίζει τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων του κλάδου. Προβλέπει αυξήσεις στους μισθούς χωρίς καμία σύνδεση με αξιολόγηση, δουλειά χωρίς εξαντλητικά ωράρια, δικαιώματα για τους εργαζόμενους φοιτητές ή με πρακτική. Προβλέπει με ειδικά μέτρα (άδειες, επιδόματα) την προστασία της μητρότητας, και του ωραρίου. Προβλέπει επιδόματα όπως ισολογισμού, γάμου, τέκνων κ.ά.

Απαντάμε σε όλους αυτούς που μας προτρέπουν να «συναισθανθούμε την κατάσταση» και να βάλου με στον πάγο τις διεκδικήσεις μας, ότι σε αυτές τις «εξαιρετικές συνθήκες» θα μας βρουν σε θέση μάχης!

Ιδιαίτερα οι τελευταίες εξελίξεις με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, επιβεβαιώνουν για ακόμα μια φορά ότι δεν υπολογίζουν τις ζωές των εργαζόμενων και των παιδιών μας. Η ΕΛΘ παίρνει ξεκάθαρη θέση! Καταδικάζουμε την απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας. Οι εργαζόμενοι δεν πέφτουμε στο δίλημμα ΝΑΤΟ ή ΡΩΣΙΑ, δεν διαλέγουμε στρατόπεδο ιμπεριαλιστών. Ο πόλεμος στο έδαφος της Ουκρανίας, είναι αποτέλεσμα του σκληρού ανταγωνισμού ΗΠΑ/ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ρωσίας για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων κάθε χώρας. Οι λαοί σε όλες τις χώρες, με πρώτους τους λαούς της Ουκρανίας και της Ρωσίας είναι αυτοί που θα πληρώσουν και αυτόν τον πόλεμο, με τη ζωή τους, με φτώχεια, με καταστολή. Είναι η συνέχεια της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής που είτε σε κρίση, είτε σε ανάπτυξη, ή σε πανδημία πάντα έχει στόχο την θωράκιση της κερδοφορίας των ομίλων που προϋποθέτει την αύξηση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων.

ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ παριστάνουν τους σωτήρες στις δικές μας πλάτες, την ίδια στιγμή που έχουν αιματοκυλήσει κάθε γωνιά της γης, όπως κάνει ακριβώς και η Ρωσία τώρα. Ιράκ, Λιβύη, Αφγανιστάν, Σερβία, και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό. Από κοντά και η ελληνική κυβέρνηση, συνεχίζοντας το έργο όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, πρωταγωνιστεί και εμπλέκει την χώρα μας ακόμα πιο βαθιά στους ανταγωνισμούς στέλνοντας πολεμικό υλικό, παραχωρώντας στους αμερικανονατοϊκούς, ελληνικό έδαφος με βάσεις από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Κρήτη.


ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΘΕΣΗ!
ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ

Δεν υπάρχει ούτε λεπτό για χάσιμο. Απαιτείται η άμεση κλιμάκωση του αγώνα, στους τόπους δουλειάς στους τόπους κατοικίας. Η επίθεση δεν αφορά κάποιους αλλά όλους μας. Είναι συνολική και αφορά στα εργασιακά, μισθολογικά και κοινωνικά δικαιώματα όλων των εργαζόμενων και του λαού, που κλιμακώνεται από τις κυβερνήσεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε όλη την ΕΕ και με την δικαιολογία του πολέμου θα ενταθεί. Κοινή πρέπει να είναι και η αντεπίθεσή μας. Ο ουσιαστικός αγώνας που σημαδεύει τον πραγματικό αντίπαλο, την πολιτική ΕΕ-μονοπωλίων, μπορεί και πρέπει να δοθεί μόνο μέσα από τον ταξικό πόλο του εργατικού κινήματος, μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ. Η δύναμή μας βρίσκεται στην οργάνωση και στον αγώνα, στο δρόμο της διεκδίκησης και της ανατροπής.


ΤΙΠΟΤΑ ΠΟΤΕ ΔΕ ΧΑΡΙΣΤΗΚΕ
ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΙ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΑΠΡΙΛΗ