ΕΛΘ | Πρωτομαγιά Άγαλμα Βενιζέλου 11 π.μ.

ΕΛΘ | Πρωτομαγιά Άγαλμα Βενιζέλου 11 π.μ.

«..Κάποτε αλλάζουν οι καιροί. Και οι ελπίδες των λαών ξεσπάνε..»
Μπ. Μπρεχτ

ΕΛΠΙΔΑ Η ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ την ΚΥΡΙΑΚΗ 1η ΜΑΗ, στο ΑΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, στις 11:00 π.μ.

Η ΕΛΘ καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετέχουν στην μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση, την 1η Μάη. Γιατί αυτήν την ημέρα τιμούμε τους αγώνες της εργατικής τάξης, Γιατί αυτήν την ημέρα θυμόμαστε και διδασκόμαστε από τις αιματηρές θυσίες χιλιάδων εργατών στο δρόμο της απελευθέρωσης από τα δεσμά της εκμετάλλευσης! Γιατί δεν ξεχνάμε την Πρωτομαγιά του Σικάγο το 1886, της Θεσσαλονίκης το 1936, της Καισαριανής το 1944 και κάθε Πρωτομαγιά έως σήμερα, μέρα – σύμβολο για το δίκιο της τάξης μας.

Δεν διαλέγουμε στρατόπεδο ληστών!
Καμία συμμετοχή της χώρας μας – ΟΧΙ στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο!

Οι ιμπεριαλιστές σκορπούν τη δυστυχία και δολοφονούν για μια ακόμη φορά τους λαούς, για τα κέρδη τους. Η δολοφονική εισβολή της Ρωσίας στο έδαφος της Ουκρανίας δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Ο έλεγχος των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς τους, ο αδυσώπητος ανταγωνισμός των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ρωσίας είναι που οδηγεί σε νέες πολεμικές επεμβάσεις. Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και οι προηγούμενες, έχουν εμπλέξει την Ελλάδα στον πόλεμο. Έχουν μετατρέψει τη χώρα σε ΝΑΤΟϊκό ορμητήριο με αναβάθμιση και επέκταση των αμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε κανένα συμφέρον να διαλέξουμε στρατόπεδο ληστών για τα συμφέροντα των πετρελαιάδων, των βιομηχάνων και των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των βιομηχάνων όπλων. Εδώ και τώρα πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας για:

– Καμιά συμμετοχή στον πόλεμο με οποιοδήποτε πρόσχημα και με οποιοδήποτε
τρόπο, με πολεμικό υλικό, με στρατιωτικά μέσα, με εκστρατευτικό σώμα.

– Να μην χρησιμοποιηθεί το ελληνικό έδαφος για τα σχέδια των μακελάρηδων.

– Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα.

Δε δεχόμαστε νέες αιματηρές θυσίες για τα κέρδη των εκμεταλλευτών μας!

Οι αυξήσεις ψίχουλα που νομοθετεί η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζοντας να ακυρώνει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, δε λύνουν το μεγάλο πρόβλημα των αυξήσεων στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Είναι μονόδρομος να δείξουμε την αντίθεσή μας στην ακρίβεια και τις ανατιμήσεις που τσακίζουν κόκαλα, αποτελώντας έναν έμμεσο τρόπο μείωσης του εισοδήματός μας. Οι αυξήσεις σε φυσικό αέριο, πετρέλαιο, ηλεκτρικό ρεύμα, βενζίνη, βασικά είδη κατανάλωσης, μας αναγκάζουν να διαλέξουμε ποια ανάγκη μας θα αφήσουμε ακάλυπτη. Φτάνει πια με το άγχος αν και πώς θα βγει ο μήνας! Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς ώστε να υπερβαίνουν το σύνολο των αυξήσεων των τιμών, υπογραφή συλλογικής σύμβασης που να κατοχυρώνει σύγχρονους όρους εργασίας, κατάργηση ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης. Διεκδικούμε μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς με ευθύνη της εργοδοσίας, πρόσληψη προσωπικού όπου χρειάζεται αντί για εντατικοποίηση, εφαρμογή τηλεργασίας με την επιλογή του εργαζόμενου για επιστροφή όποτε θελήσει και με πλήρη κάλυψη των εξόδων από τον εργοδότη. Παλεύουμε για 7ωρη ανθρώπινη εργασία, χωρίς καμία απλήρωτη υπερωρία– ενάντια στον ν. Χατζηδάκη!

Η κυβέρνηση δυναμώνει την κρατική καταστολή βγάζοντας παράνομη τη μία απεργία μετά την άλλην για να κάμψει τις εργατικές – λαϊκές αντιδράσεις και να περάσει σιωπητήριο στους αγώνες, και την ίδια στιγμή δίνει δώρα στους επιχειρηματικούς ομίλους, νέες ευκαιρίες για αμύθητα κέρδη. Ειδικά στην πόλη μας, στην απεργία που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή, αστυνομικές δυνάμεις θέλησαν να κάμψουν το φρόνημα των απεργών με απαράδεκτες και απρόκλητες επιθέσεις προς τους εργαζόμενους απεργούς, οι οποία διαδήλωναν στο λιμάνι στο πλαίσιο της έκφρασης της αντίθεσης του εργαζόμενου λαού στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.

Συναδέλφισσα και συνάδελφε,

Δεν υπάρχει ούτε λεπτό για χάσιμο. Είναι αναγκαίο να γίνουμε περισσότεροι. Οι εργαζόμενοι στα λογιστικά γραφεία, στον ελεγκτικό και συμβουλευτικό κλάδο, οι άνεργοι, οι φοιτητές και σπουδαστές των οικονομικών – από κοινού – μαζί με το σωματείο μας να δυναμώσουμε την οργάνωση και τον αγώνα. Παλεύουμε για ένα μαζικό και ενισχυμένο απεργιακό μπλοκ.

Οργανώσου τώρα – Πάλεψε μαζί με το σωματείο σου!

Διεκδικούμε:

– Κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Υπογραφή ΣΣΕ στον κλάδο στην βάση του Σχεδίου της ΠΟΛ

– Κατώτατος μισθός 825€ μεικτά

– Επίδομα ανεργίας 600€ για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις

– Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης καθώς και του ΕΝΦΙΑ για τα φτωχά εργατικά
και λαϊκά νοικοκυριά

– Μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά
στην ενέργεια

– Γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα φτωχά νοικοκυριά.

– Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Διαγραφή χρεών των φτωχών εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών.

– Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς
της περιουσίας του λαού

– Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στις μεγάλες βιομηχανικές ζώνες, στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς

– Κρατική χρηματοδότηση για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, επίταξη του ιδιωτικού
τομέα της υγείας

Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας για αυξήσεις και υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ!
Να μεγαλώσουμε την φωνή μας ενάντια σε κάθε άδικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο!


ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση την 1η Μάη, στο Αγ. Βενιζέλου, στις 11:00!