ΕΛΘ| Να ακυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις – Όλοι στο συλλαλητήριο 12 Μάη, στο Αγ. Βενιζέλου, στις 7 μ.μ.

ΕΛΘ| Να ακυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις – Όλοι στο συλλαλητήριο 12 Μάη, στο Αγ. Βενιζέλου, στις 7 μ.μ.

ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ Η ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ την ΠΕΜΠΤΗ 12 ΜΑΗ, στο ΑΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, στις 7:00 μ.μ.

Η ΕΛΘ στηρίζει και συμμετέχει στο συλλαλητήριο που διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη η επιτροπή για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης. Καλεί όλους τους συναδέλφους του κλάδου σε ένα μαζικό μπλοκ την Πέμπτη 12 Μάη 2022, ώρα 7μμ, στο Άγαλμα Βενιζέλου, για να φωνάξουμε όλοι και όλες μαζί.

ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΦΑΓΕΙΑ!

Σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι η ώρα να οργανώσουμε την πάλη μας για να απαιτήσουμε απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και ανταγωνισμούς. Μπροστά στις δύσκολες κι επικίνδυνες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί σε ολόκληρη την περιοχή με τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά και με την πολύ επικίνδυνη ανάμειξη της Ελλάδας σε αυτόν, ο λαός πρέπει να παλέψει ενάντια στα σχέδια που σέρνουν την πατρίδα μας σε ακόμη πιο επικίνδυνα μονοπάτια.

Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει για ψήφιση στη Βουλή, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, την νέα Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις. Με την συμφωνία αυτή, μετατρέπει την Ελλάδα σε ένα απέραντο αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο, βάζοντας τον λαό μας σε νέες περιπέτειες και κινδύνους.

Η επέκταση της λεγόμενης εταιρικής  «αμυντικής» σχέσης και συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ, που προβλέπεται από αυτή τη Συμφωνία, δεν έχει καμιά σχέση με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, που ήδη ζει από πρώτο χέρι στην τσέπη του τον λογαριασμό της εμπλοκής. Αντίθετα, δεσμεύει  την ακόμη βαθύτερη συμμετοχή στα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην αντιπαράθεση με την Κίνα και τη Ρωσία για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς Ενέργειας και εμπορευμάτων.

Η λεγόμενη Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντική Συνεργασία (ΣΑΑΣ/MDCA) αναβαθμίζει τις ήδη υπάρχουσες αμερικανο-νατοϊκές βάσεις και υποδομές, στη Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη, στο Στεφανοβίκειο, στο Λιτόχωρο, στη Λάρισα. Ταυτόχρονα δίνει τη δυνατότητα ανά πάσα στιγμή να χρησιμοποιείται για τα ευρωατλαντικά συμφέροντα και σχεδιασμούς οποιαδήποτε στρατιωτική και πολιτική υποδομή.

Η χώρα μας, με τις αμερικανονατοϊκές βάσεις απ’ άκρη σ ’άκρη συμμετέχει στις πολεμικές επιχειρήσεις, έχει μετατραπεί σε απέραντο πολεμικό ορμητήριο, αλλά ταυτόχρονα και σε στόχο αντιποίνων. Οι αυτοκινητόδρομοι, οι σιδηρόδρομοι, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια έχουν τεθεί στη διάθεση των αμερικανονατοϊκών δυνάμεων για την μεταφορά όπλων και πολεμικού υλικού.

Στη Θεσσαλονίκη, στο πρώην 3ο Σώμα Στρατού έχει εγκατασταθεί εδώ και χρόνια το Νατοϊκό Στρατηγείο Ταχείας Ανάπτυξης NRDC-GR.

Σημαντικό ρόλο στα σχέδια των ιμπεριαλιστών παίζει και το λιμάνι της πόλης μας, όπως αποκαλύφθηκε και από την κινητοποίηση των σωματείων, στις 6/4. Για αυτό και η κυβέρνηση έριξε με τέτοια λύσσα δυνάμεις καταστολής ενάντια στους εργαζόμενους, χτύπησε και συνέλαβε απεργούς. Γιατί ξεσκεπάστηκε το ότι η πόλη μας βρίσκεται στο κέντρο των Νατοϊκών σχεδιασμών, αποτελεί στόχο απαντητικών χτυπημάτων από τις αντίπαλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και θανάσιμος κίνδυνος για το λαό της πόλης.

Οι ελληνικές κυβερνήσεις διαχρονικά μπλέκουν ολοένα και πιο βαθιά τη χώρα στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, για λογαριασμό της πλουτοκρατίας που τρέχει να πάρει κομμάτι από την λεία, όπως οι εφοπλιστές για τις μπίζνες για το αμερικάνικο LNG που θα ακριβοπληρώσει ο λαός.

Αυτός ο δρόμος είναι βαμμένος με το αίμα των λαών της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ, της Παλαιστίνης, της Συρίας. Σφαγών που οι λαοί εκεί πλήρωσαν με το αίμα τους και κύματα προσφύγων, ενώ οι λαοί των υπόλοιπων χωρών πλήρωσαν και πληρώνουν με την ακρίβεια, τις μειώσεις μισθών, τον αυταρχισμό στο όνομα «των ανθρωπιστικών» πολέμων του ιμπεριαλισμού.

Οι επικλήσεις τους στο συναίσθημα με λέξεις όπως «δημοκρατία», «ελευθερία», «αντιφασισμός», «αλληλεγγύη» είναι τόσο υποκριτικές όσο και όταν μιλάνε για προστασία του λαού μας από την πανδημία ή την ακρίβεια.

Τα δήθεν «αμυντικά οφέλη» της ΝΑΤΟικής συμμαχίας ληστών, φαίνονται ξεκάθαρα αν δει κανείς τις Τουρκικές παραβιάσεις του τελευταίου διαστήματος.

Μπροστά σε αυτές τις επικίνδυνες εξελίξεις η γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να δυναμώσουν ακόμη περισσότερο τον αγώνα τους ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική της εμπλοκής στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Να διεκδικήσουμε ακόμη πιο μαζικά και μαχητικά:

– Να ακυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις.

– Να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους με οποιαδήποτε μορφή και πρόσχημα!

– Να κλείσουν άμεσα οι βάσεις στη Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη, στο Στεφανοβίκειο και στη Λάρισα, να κλείσουν άμεσα όλες οι ευρωατλαντικές υποδομές, να μη χρησιμοποιηθεί καμιά για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία.

– Να κλείσει το Νατοϊκό στρατηγείο στη Θεσσαλονίκη.

– Ούτε τουφέκι να μην περάσει από την πόλη μας. Η Θεσσαλονίκη λιμάνι των λαών!

– Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας για να απαλλαχθούν από τις κατηγορίες οι 8 συναδελφοι μας, από τα γεγονότα στο λιμάνι. Συμμετέχουμε μαζικά στην κινητοποιήση στις 15/6, στα δικαστήρια, όπου θα δικαστούν.

Έχουμε την δύναμη και το χρέος να αναπτύξουμε την πάλη ενάντια σε αυτή την πολιτική που στο όνομα «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» της χώρας, το μόνο που κάνει είναι να αναβαθμίζει τα συμφέροντα των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων, ντόπιων και ξένων και να μπλέκει τους λαούς σε άδικους πολέμους, που δεν έχουν σχέση με τα συμφέροντα και τις ανάγκες τους. Παίρνουμε παράδειγμα από τους εργαζόμενους του ΟΣΕ που αρνήθηκαν να φορτώσουν Νατοϊκό εξοπλίσμό στα τρένα!

Ο λαός έχει τη δύναμη να συμβάλλει ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την πραγματική ειρήνη, τη φιλία, την αλληλεγγύη, τις σχέσεις αμοιβαίου οφέλους με άλλους λαούς!

Να ακυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις τώρα!

Όλοι στο συλλαλητήριο, την Πέμπτη, 12 Μάη, στο Αγ. Βενιζέλου, στις 7:00 μ.μ.

12/5 όλοι στα Προπύλαια-Να αποσυρθεί τώρα η συμφωνία για τις βάσεις! (SPOT)