ΟΛΕΣ & ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 9 ΙΟΥΝΗ, ΣΤΙΣ 7:00μ.μ., ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΟΛΕΣ & ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 9 ΙΟΥΝΗ, ΣΤΙΣ 7:00μ.μ., ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

– ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΣΣΕ
– ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 18 & 19 ΙΟΥΝΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ
– ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Το σωματείο μας έχει σταθερό προσανατολισμό την υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Έχει ανοίξει την συζήτηση με βάση το επεξεργασμένο σχέδιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών για ΣΣΕ που καλύπτει όλους τους εργαζόμενους σε λογιστήρια εταιρειών, λογιστικά γραφεία και ελεγκτικές/συμβουλευτικές και λογιστικές εταιρείες. Καλεί όλους τους συναδέλφους να δώσουμε από κοινού την μάχη για την υπογραφή της και θέτει στο επίκεντρο της Γενικής Συνέλευσης το δυνάμωμα αυτής της μάχης.


Σε συνέχεια της μεγάλης απεργιακής κινητοποίησης της Πρωτομαγιάς, όπου συμμετείχε το σωματείο μας με ένα δυνατό και μαζικό μπλοκ, αλλά και ύστερα από τους αγώνες από άλλους κλάδους που πρόσφατα υπέγραψαν ΣΣΕ με αυξήσεις και αύξηση δικαιωμάτων (Οικοδόμοι, Cosco κ.α.) συνεχίζουμε στον δρόμο της διεκδίκησης και του αγώνα!


Πλάι με τα υπόλοιπα ταξικά σωματεία και φορείς συμμετέχουμε στην πλατιά πανελλαδική σύσκεψη του ΠΑΜΕ. Σε κάθε χώρο δουλειάς φωνάζουμε διάπλατα: Στην Οργάνωση η Δύναμη, στον Αγώνα η Ελπίδα, το Όπλο μας η Αλληλεγγύη. Η Σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 18-19 Ιούνη στον Πειραιά, με πλήθος οργανώσεων να έχουν δηλώσει ήδη συμμετοχή.

Συνάδελφοι,

Καθημερινά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έναν τεράστιο όγκο δουλειάς, με την εντατικοποίηση να χτυπάει κόκκινο. Συνάδελφοι αναγκάζονται να παραιτηθούν γιατί δεν αντέχουν, ενώ είμαστε αρκετοί σε λογιστικά γραφεία, λογιστήρια και εταιρίες όπου παλεύουμε για να πάρουμε την καλοκαιρινή μας άδεια. Η άδεια είναι του εργαζόμενου, είναι ο χρόνος ξεκούρασης και ανάπαυσής μας. Κανένας εργαζόμενος δεν είναι μόνος του, σε κάθε χώρο δουλειάς παλεύουμε για το αυτονόητο.


Φτάνει πια με την δικαιολογία ότι είναι η φύση της δουλειάς αυτή! Οι λογιστές ήδη πέρασαν ένα δύσκολο διάστημα όπου δεν έχει τέλος, αφού έρχονται συνέχεια νέες αρμοδιότητες, νέα καθήκοντα στον κλάδο με τις συνεχόμενες αλλαγές στο όνομα του ψηφιακού μετασχηματισμού του κράτους. Αντί η δουλειά μας να βελτιώνεται και να αυτοματοποιείται βλέπουμε μικρά λογιστικά γραφεία να μην αντέχουν στον συνεχόμενο ανταγωνισμό.


Από την άλλη ενώ η ακρίβεια τσακίζει στην κυριολεξία τις ζωές μας, οι μισθοί μας μένουν στα ίδια ή όποια αύξηση γίνεται δεν φτάνει για να ανταποκριθούμε στις καθημερινές μας ανάγκες.


Η κατάσταση στα μεγάλα λογιστήρια εταιριών και στις ελεγκτικές και συμβουλευτικές εταιρίες βρίσκει τους εργαζόμενους με υπερωρίες, με το κυνήγι του πιασίματος των προθεσμιών, ενώ ταυτόχρονα ήδη τα μονοπώλια του κλάδου έχουν ανακοινώσει την τεράστια άνοδο των καθαρών κερδών τους.


Επιπλέον ήρθαν και οι τροποποιητικές συμβάσεις για την τηλεργασία σε μεγάλους χώρους, αμφισβητώντας και την πενιχρή αποζημίωση της τηλεργασίας για όποιον δεν υπογράψει. Το δίλημμα είναι να πάμε στο γραφείο καταναλώνοντας βενζίνη ή να κάτσουμε σπίτι και να καταναλώσουμε ρεύμα;

Οι εργοδότες λένε «έτσι είναι το επάγγελμα». Εμείς λέμε, τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν!

Δεν είναι λύση το να γίνουμε νομάδες και να αλλάζουμε εταιρεία κάθε τρεις και λίγο μπας και καταφέρουμε να δούμε αύξηση ή βελτίωση των συνθηκών. Δεν είναι λύση η αναμονή μήπως κάποια άλλη κυβέρνηση μας «χτυπήσει» λιγότερο. Άλλωστε η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και όλες οι προηγούμενες ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, έφεραν πολλούς αντεργατικούς νόμους που προκάλεσαν δραματικές επιπτώσεις στη ζωή των εργαζομένων, στους μισθούς, στα ωράρια, στις εργασιακές σχέσεις, με αποκορύφωμα τον νόμο-έκτρωμα Χατζηδάκη. Όπως και σε όλες τις πτυχές της ζωής μας όπως στην ασφάλιση, στην εκπαίδευση των παιδιών μας, στην υγεία.


Η τεράστια αναντιστοιχία ανάμεσα στο πώς ζούμε και εργαζόμαστε, και στα τρελά κέρδη των μονοπωλίων του κλάδου δεν είναι κάποια παρέκκλιση αλλά η κανονική λειτουργία, για να διατηρούν και να αυξάνουν την κερδοφορία τους πρέπει τα δικά μας δικαιώματα συνεχώς να συρρικνώνονται!

Η δική μας απάντησή είναι:

– Η ενεργή, μαζική συμμετοχή και οργανωμένη πάλη για την υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) στην βάση του σχεδίου της ΠΟΛ για τον κλάδο. Είναι ο μόνος τρόπος να έχουμε σε κάθε χώρο δουλειάς ένα ελάχιστο πλαίσιο δικαιωμάτων, ώστε να μην είμαστε έρμαιο στις ορέξεις του κάθε εργοδότη για δουλειά με μισθούς κοροϊδίας, με ατελείωτα ωράρια, ανασφάλιστοι, χωρίς επιδόματα και δικαιώματα.


– Η οργάνωση στο σωματείο μας πλάι στα ταξικά σωματεία, στο ΠΑΜΕ, παλεύοντας για:

– την επαναφορά της συλλογικής διαπραγμάτευσης της ΕΓΣΣΕ ως αφετηρία για την αύξηση του κατώτερου μισθού, διεκδικώντας 825 ευρώ κατώτερο μεικτό μισθό.
– την κατάργηση όλων των φόρων στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
– για γενναία μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στην Ενέργεια, στα καύσιμα.
– για διαγραφή χρεών, κανένα εργατικό-λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα.

– H οργανωμένη αντεπίθεσή σε αυτήν την πολιτική, για να μην πληρώσουμε το κόστος του πολέμου, όπως πληρώνουμε το κόστος της «ειρήνης» τους με το πιστόλι στον κρόταφο. ΔΕΝ ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΛΗΣΤΩΝ-Δεν αποδεχόμαστε καμία θυσία για τα συμφέροντα και τους ανταγωνισμούς του κεφαλαίου. Καμιά εμπλοκή-καμιά συμμετοχή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο!

– Ο πανελλαδικός συντονισμός δράσης ταξικών σωματείων, ομοσπονδιών, φορέων και η αλληλεγγύη σε κάθε αγώνα που
αναπτύσσεται!

Γινόμαστε πρωταγωνιστές των εξελίξεων! Διεκδικούμε μια ζωή με αξιοπρέπεια – μια ζωή με σύγχρονα δικαιώματα! Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες, κόντρα στην αντιλαϊκή επίθεση!

Δυναμώνουμε – μαζικοποιούμε το Σωματείο μας!
Με αισιοδοξία και πίστη στο συλλογικό αγώνα συνεχίζουμε!

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ
Πέμπτη 9 Ιούνη, στις 7μμ, στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης